speciality-background dots image dots image

הרחבת בלון

הרחבת בלון של הצרות מיטרלית ראומטית היא הליך לא ניתוחי לטיפול בהיצרות המסתם המיטרלי, משפר תפקוד לב ואיכות חיים.

רופאים מומלצים שמבצעים את הפרוצדורות

מחפשים משהו יותר ספציפי? חפשו תור לפי בעיה רפואית רופא מומלץ או התמחות

טיפולים נוספים

צינתורי לבצנתור וסטנטצנתור כליליצנתורי לבצנתורים כליליים מורכביםקוצב לבאבלציה והשתלות קוצביםאבלציה של הפרעות קצת לבאבלציה פרפור ורפרוף פרוזדוריםהרחבת בלוןאבלציהאבלציה (צריבה)הפרעות קצב אבלציותקרדיולוגיה - צנתורקרדיולוגיה התערבותיתקרדיולוגיה פולשניתמום לבבדיקות מאמץהולטר לחץ דםמחלות לברופא קרדיולוגאקו לב - ילדיםמניעת מחלות לבמניעת מחלות לב וכלי לםיתר לחץ דםמחלות קרדיווסקולריותהולטר לבבדיקות הולטרים - א.ק.גטיפול לאחר אוטם שריר הלבשומני הדם וסיכון קרדיומטבוליהפרעות קצבדפיברילטוראקו לב – מבוגרים וילדיםאקו לב במאמץאי ספיקת לבארגומטריהבדיקות אקו לבאקגאקוקרדיוגרפיהאקו-קרדיוגרפיהאוטם שריר הלבהיפוכי מקצב חשמלייםPericarditis & Myocarditisהולטר EEGהולטר אקגהפרעות קצב לבחוסר פעימות לבטרשת עורקים ותעוקת חזהייעוץ קרדיולוגיבדיקות לב לא פולשניותמחלות לב והפרעות קצב לבמחלות לב מסתמיותמחלות מסתםמחלות מסתמיםקרדיולוגיה ואקו לבקרדיולוגיה לא פולשניתקרדיולוגיה למבוגריםקרדיולוגיה מחלות לבקרדיולוגיה קליניתקרדיולוגיה תעסוקתיתמחלות שריר הלבלחץ דםמחלה קורונלית (כלילית)

מהי הרחבת בלון של הצרות מיטרלית ראומטית?

הרחבת בלון של הצרות מיטרלית ראומטית היא הליך לא ניתוחי לטיפול בהיצרות של המסתם המיטרלי הנגרמת כתוצאה ממחלה ראומטית. ההליך מבוצע באמצעות צנתור, כאשר בלון מוחדר דרך כלי דם ומנופח בתוך המסתם המוצר כדי להרחיבו.

מתי נדרשת הרחבת בלון?

  • כאשר יש היצרות משמעותית של המסתם המיטרלי
  • כשהמטופל סובל מתסמינים כמו קוצר נשימה או עייפות
  • כאשר הטיפול התרופתי אינו מספיק

תהליך ההליך

  1. החדרת צנתר דרך הוריד המפשעתי
  2. העברת הצנתר לעליית הלב הימנית ומשם לעליית הלב השמאלית
  3. ניפוח הבלון במסתם המיטרלי להרחבתו
  4. הוצאת הבלון והצנתר

יתרונות ההליך

הרחבת בלון היא פחות פולשנית מניתוח לב פתוח, מאפשרת החלמה מהירה יותר, ויכולה לשפר משמעותית את תפקוד הלב ואיכות החיים של המטופל. ההליך יעיל במיוחד במקרים של היצרות מיטרלית ראומטית ללא סיבוכים נוספים.

סיכונים אפשריים

למרות שההליך בטוח יחסית, קיימים סיכונים כמו דימום, זיהום, או נזק למסתם. במקרים נדירים, עלול להיווצר קרע במסתם המצריך ניתוח דחוף. חשוב לדון בכל הסיכונים והיתרונות עם הרופא המטפל לפני ההליך.

מעקב לאחר ההליך

לאחר ההליך, המטופלים נדרשים למעקב רפואי קבוע הכולל בדיקות אקו לב ובדיקות נוספות לפי הצורך. רוב המטופלים חווים שיפור משמעותי בתסמינים ובאיכות החיים לאחר ההליך.

*מידע זה הוא כללי ואין להסתמך עליו כייעוץ רפואי.